måndag 23 april 2012

Samla krafter

Vissa lär sig visst aldrig. Hur svårt kan det vara att förstå att man inte kan köra på i 180 knyck hur länge som helst? Men det är ju så roligt! Kul att känna fartvinden.

Jag älskar att jobba, jag får så mycket bekräftelse, utmaningar och kickar. Det tråkiga är att energin inte räcker så länge. Den här gången räckte den i ganska exakt två månader och nu har jag varit förkyld, nedsatt och haft migrän i snart en månad. Det är hög tid att jag börjar säga nej, ta hand om mig och samla krafter. Vem vet, då kanske jag kan göra ett nytt ryck om några månader igen...
















Hursomhelst, igår var det dags för ett seriöst omtag. Jag och tre väninnor åkte till Ingalill på Sjökullen och fick vara med om en härlig meditation. Det var en ganska skruttig skara som åkte dit i ösregnet och jag vet inte vem av oss som bäst behövde den där stunden. Välbehövligt var det i alla fall.

onsdag 4 april 2012

Någon som spökade

Jag ligger på rygg, på min blåa yogamatta, fullt avslappnad. Mitt i rummet står en kandelaber med några levande ljus. De andra på yogapasset ligger utsprida i rummet men jag märker nästan inte att de är där, jag är så koncentrerad på min andning och min egen kropp.

- Slappna av i era käkar, säger yogaläraren.

Jag slappnar av i mina käkar och tungan ligger som en stor klump i munnen. Då kommer jag att tänka på min mormor och hur såg ut när hon låg i sin sjuksäng de sista dagarna och timmarna innan hon dog. Ja, i själva verket var hon mer död än levande. Hon orkade inte ens stänga sin mun och jag fick fukta hennes tunga med en våt tuss.

- Så här ser man ut när man är död, tänker jag och fortsätter slappna av.

Så plötsligt börjar jag nästan gråta. Bara sådär. Jag har ju faktiskt inte sörjt min mormor efter att hon dött, så det är väl dags, tänker jag. Det är så himla märkligt alltihop. Mormor är så närvarande att jag börjar fundera på om hon faktiskt är i rummet. Jag blir glad av den tanken.

Varför börjar jag tänka på mormor nu? Beror det på att jag besökte hennes grav för första gången i söndags? Kan det ha att göra med att jag fick så fint beröm på jobbet idag och att det på något sätt påminner om mormor. Mormor som alltid sagt till mig att jag är så duktig.

Jag stannar kvar i känslan och ler vid tanken på min fina mormor.

- Så kan ni börja röra på era fingrar och tår. Kom sakta tillbaka till rummet, säger yogaläraren och stämningen är bruten.

Vi sätter oss i cirkel, tackar för idag och börjar rulla ihop våra mattor, då yogaläraren plötsligt säger:

- Det var ett himla liv här idag, hörde ni det? Det var visst någon som spökade.

Jag hade inte hört någonting men förstod precis vad hon menade.

- Det var nog min mormor i så fall, för jag har tänkt på henne hela tiden.

Alla skrattar litegrann, samlar ihop sina grejer och går hem till sitt.