onsdag 29 december 2010

Våta drömmar

Efter några års byggstopp är det äntligen dags att sätta igång med vårt "stora" badrum på bottenvåningen. Efter en hel del funderande och med god hjälp av en kakelexpert så börjar våra planer ta form.

Vi bygger in badkaret...

... och gömmer toastolen bakom duschväggen

torsdag 23 december 2010

Från oss alla, till er alla


En riktigt god jul!

Och för den rätta känslan, klicka här.

söndag 19 december 2010

Lite julstämning

Det blev till sist lite julstämning här hemma. Jag körde ut grabbarna i snön några timmar så att jag fick köket för mig själv. Resultatet blev med beröm godkänt, så mamma, det blir helt klart en repris till jul.

Leilas otroligt goda saffranskaka

lördag 18 december 2010

Den rätta julstämningen

Att skrika fungerade inte så bra. Kanske Inception kan få fram den där rätta julstämningen?

Fin julstämning

Att skrika på sina barn ger väldigt fin julstämning har jag hört.

fredag 17 december 2010

När jag gör min entré

Ligger i soffan och lyssnar på Musikhjälpen i P3 för att samla lite krafter till kvällens julfest på nya jobbet. Det ska bli kul att träffa alla kollegor men jag hoppas att de inte för all framtid kommer att förknippa mig med Dr House efter att jag gjort min entré haltandes på en krycka.

Det kan bli farligt på dansgolvet

onsdag 15 december 2010

En lättnadens suck

Idag drar jag en lättnadens suck och firar att pappa klarat sin by-pass utan komplikationer.

Det är många tjejer som vill ha hem den här snyggingen

tisdag 14 december 2010

Jag blir hellre jagad av vargar

Vi bestämde oss för att se den tredje Twilightfilmen Eclipse. Romantiskt värre kan man tycka men min make är inte riktigt av den sorten. Han funderade mest över var shortsen tar vägen om man helt plötsligt blir förvandlad till en varg och framförallt var man hittar dem när man blivit sig själv igen. Den romantiska stämningen blev inte direkt bättre när han försiktigt nynnade på "Jag blir hellre jagad av vargar".

Ja, vad gör man?

Jacob får jobba lite mer på shorts-tricket

söndag 12 december 2010

Helstekt entrecôte med hemmagjord bearnaisesås

Eftersom vissa inte riktigt var med i matchen igår så fick vi skjuta upp lördagskvällens aktiviteter till idag. Jag kan därför med stor glädje meddela att det blir helstekt entrecôte med hemmagjord bearnaisesås till middag ikväll.

Stjärnkockar

lördag 11 december 2010

Frågesport

Vad får man om man blandar bra musik och trevligt sällskap med glögg, pepparkakor, mögelost, rött vin och choklad?

A. En trevlig fredagskväll
B. Migrän
C. Både A och B

torsdag 9 december 2010

lördag 4 december 2010

Ställa sig på den jäkla foten

Hjälp! Nu menar min sjukgymnast att jag ska stå på min fot. Jag har väl aldrig hört något så galet. Jag skulle hellre kasta mig utför ett berg än att stå på min fot.

Just det, att kasta sig utför stup är dåligt.

Då återstår väl bara att ställa sig på den jäkla foten. Önska mig lycka till, det kommer att behövas.

fredag 3 december 2010

[baj pɑːs]

By-pass innebär inom medicin att skapa en alternativ eller en andra väg för något, ofta blodflöde.

onsdag 1 december 2010

Generation ordning

Visst är det så att man försöker uppfostra sina barn så som man själv önskar att man hade haft det, liksom så där i efterhand? När mina 40-talistföräldrar växte upp så var det något stort att gå ut realskolan och den som blev chef, hade sommarsuga och dessutom kunde åka på utlandssemester då och då, ansågs vara riktigt lyckad. Att resa och se världen var i princip ouppnåeligt. Så vad gjorde de unga föräldrarna på 70-talet? Jo, de uppfostrade självständiga och språkkunniga barn som studerade på universitet och reste jorden runt och sedermera blev mellanchefer på internationella företag och skaffade stora hus...

Så nu, när det är dags för de vuxna barnen att själva bli föräldrar inser de att det inte är så fräckt att göra karriär, att resa är bara jobbigt och det viktigaste måste väl ändå vara att må bra! Så vad gör de? Jo, de uppfostrar små individer som lär sig skillnad på självkänsla och självförtroende, att lyssna inåt och prata om känslor.

Resultatet? Jo, enligt en undersökning gjord av Brunchrapporten i P3 så kommer unga vuxna, år 2020, inte drömma om programledarjobb utan istället vilja bli ingenjörer. De vill skaffa barn tidigt, hålla ihop sin familj och kommer att sträva efter balans i sina liv. De kommer att vara lojala mot sina arbetsgivare eftersom de inte vågar byta jobb och dessutom kommer "kyskhetstrenden" till Sverige.

Hanna Nordin sammanfattar framtiden för mina små pojkar så här:

"sexuellt frustrerade ingenjörer kommer att köra runt i energisnåla små bilar och längta efter barn"