söndag 31 januari 2010

Lite TV-våld

Nu får det vara nog med våld på TV. Bäst att ringa Telia och avbeställa Disney XD och Cartoon Network. Efter 20 minuter i telefonkö är det äntligen min tur.
-Ditt samtal kopplas fram.
Tystnad.
Nähä, mitt samtal kopplas bort.

Det är väl inte så farligt med lite TV-våld trots allt?...

lördag 30 januari 2010

Börja skolan

Efter sommaren ska Storebror börja förskoleklass och han är lite spänd inför att börja i skolan och få nya kompisar. För att stilla hans nyfikenhet gick vi ner till skolan och kikade in genom fönsterna och lekte en stund på skolgården. Det var inte så farligt.

fredag 29 januari 2010

Värdefull

-Min mage är värdefull. Nu orkar jag inte äta mer.

Lillebror har en alldeles egen tolkning av ordet värdefull.

torsdag 28 januari 2010

Att det faktiskt är vår


"Den börjar dagen efter nyårsdagen - våren! Jag framhärdar i att det möjligen är tidig vår, men ändå vår. Efterjulsvintern tynger sinnet, och att intala sig att det faktiskt är vår är ett sätt att överleva i väntan på ljuset. Trädgården ligger i vintervila, bara barrväxterna och några vintergröna buskar med bär lyser mot snön."

Ur "Trädgård för ovana" av Siv och Key L Nilsson

onsdag 27 januari 2010

Ett av världens sämsta

Trots att CSI:NY nog kvalificerar som ett av världens sämsta TV-program så händer det att jag fastnar framför ett avsnitt då och då. När jag då gör det så kan jag inte sluta förundras över att Idol-Andreas spelar en av huvudrollerna.

Samma sak med Without a Trace, där har de lyckats få med George W Bush i en av rollerna. Knepigt.

tisdag 26 januari 2010

Ett litet barnkalas

När Lillebror fyllde år för ett par veckor sedan kunde inte kusinerna vara med så vi bestämde oss för att ha ett litet barnkalas i efterhand. Det blev tårta och bullar, lek och bus och så toppade vi det hela med Fiskdamm.

Fin present


Tårtan


Faster och kusin J


Storebror med kompis


Lillkusin A


Vårt lilla charmtroll

(Kusinerna bestämde sig för att ta på sig sina likadana linnen dagen till ära)

måndag 25 januari 2010

Att klämma ut en unge

När Knaada berättade om hur det gick till när Lillagubben kom till världen vällde minnen fram från de två förlossningar jag själv varit med om. Blandade känslor förstås, att klämma ut en unge är ju inget man gör på en kafferast direkt men å andra sidan finns det inget som slår känslan när det är gjort och man har det lilla livet i sin famn.

Maj 2004


Januari 2007

söndag 24 januari 2010

Semester i Thailand

Äntligen är simskolan igång igen. Den här terminen ska även Lillebror vara med och bada men idag fick han stanna hemma och kurera sig.

Jag och Storebror däremot badade både igår och idag. Han är mer under vattnet än över och om man definierar "att simma" som "att ta sig framåt i vattnet utan att sjunka" så kan man nog säga att Storebror kan simma. Det är bara det att ingen lärt honom den rätta tekniken så han kör någon slags larvstil där han liksom vickar sig framåt med huvudet under ytan och rumpan upp i vädret. Underbart att se. Själv satt jag vid den bubblande delen av den varma bassängen och skrattade högt åt uppvisningen.

Idag var det terminsstart på simskolan och Storebror var glad över att återfinna en dagiskompis bland de andra barnen. Dagiskompisens pappa berättade att de hade tänkt fråga om killarna kunde leka men kommit på att det inte var någon idé eftersom vi var på semester i Thailand. Jaha, se där ja, det hade ju varit trevligt förstås. Nåja, badhuset får duga gott åt oss så länge.


Klädbytet sker säkrast inuti i skåpet


Obligatorisk fika efter simskolan

lördag 23 januari 2010

Salem Al Fakir

Jag måste bara se Salem Al Fakir någon gång. Jag har sagt det lite löst tidigare men nu lovar jag på heder och samvete att jag SKA SE honom innan året är slut.

I kombination med Robyn så är han bara bäst. Kolla in det här klippet från P3 Guld galan. Helt galet.

Skicka iväg halvsjuka ungar till dagis

Den gångna veckan har vi varit lite krassliga i familjen. Lillebrors feber satt i ända till onsdag kväll, i torsdags var han feberfri men då var å andra sidan Storebror lite hängig efter sin andra vaccinationsspruta. I fredags fick grabbarna äntligen gå till dagis efter fyra dagar hemma men det var nog lite optimistiskt för igår kväll satt Lillebror och somnade vid middagen. Han var helt slut och fullständigt genomförkyld.

Visst är det stressande att inte kunna jobba på en hel vecka men att skicka iväg halvsjuka ungar till dagis är väl ändå inte bättre? Har man satt dem till världen får man ju ändå räkna med att vara hemma när de är sjuka.

Nej, nu får det vara slut med dåligt samvete för att jag inte kan jobba när barnen är sjuka (gäller även min man). Nästa VAB-dag ska jag njuta av att få vara med barnen i stället. Påminn mig när det är dags.

torsdag 21 januari 2010

@Fisenfilosof

Tänkte att jag skulle testa Twitter men jag har ingen riktig aning om varför annat än att Mymlan rekommenderar det. Någon som har något tips? Vem ska jag följa? Vad gör jag nu?

Skruttets inlägg

Läs gärna Skruttets inlägg om bloggkänseln, själv har jag inget vettigt att komma med.

onsdag 20 januari 2010

Hej, du bor i Tyskland

Storebror konstaterar stolt att nu när han har lärt sig skriva så behöver han ju inte börja i skolan till hösten. Själv är jag inte lika övertygad.

Översättning: Hej, du bor i Tyskland

Översättning: Du bor i rumpan

tisdag 19 januari 2010

Så nära

Idag har jag gått omkring tårögd mest hela dagen, mina kollegor tror nog att jag är genomförkyld. I själva verket så är det Fasching jag tänker på och det helvete som han och hans familj genomlider just nu. Visst är det lite märkligt, att det känns så nära trots att det handlar om en person och en familj jag aldrig mött?

Det går inte att jämföra med exempelvis Vimmelmammans, Annas eller MammaMelissas bloggar som ju också hanterar svåra ämnen. När jag läser deras bloggar blir jag ledsen och berörd en stund och sedan känner jag en stor tacksamhet för att jag har det så bra. När det gäller Fasching känner jag inte någon som helst tacksamhet utan det enda jag kan tänka på är hur orättvist livet är, hur fel det är när barn försvinner och hur fullständigt nattsvart det måste kännas att som förälder mista sitt barn.

Dessutom sörjer jag min roliga och öppna och till synes lyckliga vän Fasching som aldrig mer kommer att vara densamme, för hur skulle han rimligtvis kunna vara det?

måndag 18 januari 2010

Fasching

Idag går alla tankar och tårar till Fasching, min finfina bloggkompis.

Helt utslagen


Lillebror har fått feber och är helt utslagen. Lille skrutt.

Senast igår var han ju så här pigg:

lördag 16 januari 2010

En bukett tulpaner


Ett par timmar i lugn och ro och en bukett tulpaner så är allting på topp igen.

Ha en trevlig lördagskväll gott folk, det tror jag faktiskt att jag ska ha.

Svårt att landa

Det är svårt att landa efter en intensiv arbetsvecka. Istället för att varva ner och koppla av så är det lätt att fortsätta i högt tempo.

-Vad ska vi göra idag? Ska vi bjuda några på middag? Ta med barnen på bio?
-Nej, jag måste sortera in papper i pärmar, sätta upp en ny lampa i arbetsrummet, sortera posten, åka och handla, byta en present, städa...
-Mamma, mamma, titta på mig! Titta på mig! TITTA PÅ MIG!
-JA, VAD ÄR DET? MÅSTE ALLA PRATA PÅ SAMMA GÅNG?

Stop. Det här går inte. Stryk alla planer.

Ägnar istället ett par timmar åt att lyssna på någon skum meditativ musik och sorterar böcker i bokhyllan. Med dörren stängd.

torsdag 14 januari 2010

Vem är det egentligen som tvättar fönsterna



Vem är det egentligen som tvättar fönsterna här hemma?

Inte jag i alla fall.

onsdag 13 januari 2010

Perspektiv

För ett tag sedan länkade jag till Annas blogg i ett av mina inlägg. Vilken styrka hon måste ha som orkar skriva så vackert trots att hon mår så ofattbart dåligt.

Hon ger mig perspektiv.

Det kallas balans har jag hört

Gud vad roligt det är att jobba, träna, vara speedad och glad. Jag visste redan i måndags att jag skulle behöva tagga ner och ta det lite lugnt men det var så roligt att må bra och vara i farten.

Så kom tisdagen och jag var inte fullt så energisk men fortfarande lika positiv. Jag bestämde mig för att ta en "vilodag" och inte ge mig ut på någon promenad på kvällen. Trots detta vaknade jag av migrän mitt i natten och kände mig som en klubbad säl när det var dags att gå upp. Trött och låg.

Det kallas balans har jag hört. Så idag balanserar jag, njuter av stillheten och laddar för nya energiska och roliga dagar.

måndag 11 januari 2010

"Grodan"

Underbara yoga! Dagens bästa var nog "Grodan".

Husregel nr 1

Håll alla snoppar och snippor i brallorna under middagen

söndag 10 januari 2010

Få på mig min vigselring igen

Nu börjar vardagen igen med jobb och dagis. Jag kommer verkligen att sakna den här julen och den långa ledigheten samtidigt som det ska bli skönt att komma igång med rutinerna igen.

I morgon börjar yogan och det ska bli så kul. Jag vill, vill, vill verkligen få fart på den här gamla kroppen och hoppas att jag kan fortsätta vara motiverad även när dagarna blir mer inrutade och krafterna allt mindre.

Tänk att ha en kropp som Pink eller vara snygg som Catherine Zeta Jones till exempel. Det skulle vara nåt det...


Realistiskt? Eh, va? Jag får nog börja med att få ner mitt BMI under 25 och lyckas få på mig min vigselring igen så lovar jag att vara nöjd och glad ett tag.

Kanske skulle ta en promenad idag trots allt?

lördag 9 januari 2010

Skridskoåkning

Tankarna på jobbet börjar tränga sig på men jag motar bort dem ett par dagar till och koncentrerar mig på skridskoåkning, korvgrillning och trevligt umgänge. Det är helt fantastiskt vinterväder!

fredag 8 januari 2010

T

Tussilago Solskensnäsa
puss i påsk och sällskapsresa
Saffranssocka
mässingsklocka
gullpralin och linluggsdocka!

Av Lennart Hellsing

torsdag 7 januari 2010

Hurra för Lillebror

Lillebror fyller 3 år - Hurra!

Födelsedagen firades med korvgrillning i det fina vintervädret, kalas med tårta och bullar tillsammans med släkten.

Kvällen avslutades självfallet med Michael Jackson-dans:

onsdag 6 januari 2010

Jane Austen-rally


... och när Förnuft och känsla var slut så började filmen Stolthet och Fördom och då var det liksom lika bra att köra på. Efter detta Jane Austen-rally så tror jag att det räcker det med kostymdrama på ett bra tag framöver.

tisdag 5 januari 2010

Förnuft och känsla


Promenad + simning = trött

Därför tänker jag parkera mig i TV-soffan och kolla på Förnuft och känsla. Jag tänkte att TV-serien kanske är bättre än boken, för den var helt bedrövlig.

måndag 4 januari 2010

Varm och röd och trött

Det blev en promenad idag. Jag blev varm och röd och trött och det får väl antas vara något bra.

söndag 3 januari 2010

En buske eller en virvelvind

Storebrors säsongsbetonade funderingar:
- Nästa år ska vi inte ha en stjärna i toppen av julgranen. Vi ska ha en ängel.
- Men en stjärna har man ju för att det tändes en stjärna när Jesus föddes, kontrar pappan.
- Ja men stjärnan var ju samma som ängeln Gabriel. När de tre vise männen såg ängeln Gabriel så blev det så ljust att det såg ut som en stjärna. Vet du vilken som är den största stjärnan i Universum? fortsätter Storebror.
- Naej..
- Det är solen så klart och därför är Gud solen. Antingen är Gud i solen och solen runtomkring eller så är solen i mitten och Gud runtomkring. Eller tror du att han sitter på ett moln, eller? Då borde man ju se honom. Eller förresten, Gud är ju osynlig. Han kan vara en buske eller en virvelvind. Han kan vara vad som helst, vem vet?
- Hur har du lärt dig så mycket om Gud?
- Jag bara tänker, svarar Storebror helt självklart.

En slags skapelse

Det är så härligt när barnen leker själva en liten stund.

Ända tills man upptäcker att de ägnat den senaste halvtimmen åt att bygga en slags skapelse med hjälp av all gammal bråte från förrådet.

lördag 2 januari 2010

Idag åkte julen ut

-Mamma, när ska vi kasta ut julgranen?
-Äh, vi kan väl göra det nu?
Sagt och gjort. Idag åkte julen ut.

Men så här juligt har vi haft det:

Den underbara dekorationen vid infarten till området har vi grannen Ulla att tacka för. Jag kan inte tänka mig att det är någon annan som pyntat så fint. :-)

fredag 1 januari 2010

Börjar bra

Det börjar bra det här. Jag har precis tagit årets första långpromenad. Check.

Gott Nytt År